Конгрес на БСП ще реши дали Корнелия Нинова остава председател на партията

Конгресът на БСП ще заседава в НДК, за всички 961 делегати ще се изисква зелен сертификат. Във второто заседание на 50-ия Конгрес от област Стара Загора ще участват 46 делегати, 14 от тях са от областния град. Делегатите бяха гласувани на 11 общински конференции в областта по време на последния отчетно-изборен цикъл.

 22.01.2022 08:44
Конгрес на БСП ще реши дали Корнелия Нинова остава председател на партията

Заседание на 50-ия конгрес на БСП ще се проведе в зала 1 на НДК. То бе свикано от Националния съвет на партията през ноември миналата година и се очаква на него да присъстват над 900 делегати от цялата страна.

Конгресът на БСП ще заседава в НДК, за всички  961 делегати ще се изисква зелен сертификат. Във второто заседание на 50-ия Конгрес от област Стара Загора ще участват 46 делегати, 14 от тях са от областния град.  Делегатите бяха гласувани на 11 общински конференции в областта по време на последния отчетно-изборен цикъл. 

С Решение №71 от 20.11.2021 г. Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес на БСП на 22 януари 2022 г., събота, от 10.00 часа в зала №1 на Националния дворец на културата, София, при следния дневен ред:

1. Политически доклад на НС на БСП:
– парламентарни избори и избори за президент и вицепрезидент на Република България през 2021 година;
– идейно-програмно и организационно състояние на партията и определяне на мерки за развитие.
2. Констатиране прекратяването на правомощията на председателя на БСП.
3. Стартиране на кампания за пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП.4. Утвърждаване на делегираните членове на НС на БСП от областни квоти при условията и по реда на чл. 32, ал. 4 от Устава на БСП.

Снимка: Пресцентър БСП, архив

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | зала | съвет | партията | националния | конгрес | делегати

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори