Кузман Илиев представя в Стара Загора гражданското обединение "България може"

Това е една мрежа от родолюбци, които си поставят за цел да говорят за рисковете пред България, да предлагат решения и най-важното: целта ни е да открием и покажем добрите българи на България - топ професионалистите, експертите, обясни Илиев.

 14.03.2024 15:26
Кузман Илиев представя в Стара Загора гражданското обединение "България може"

Новото гражданско обединение "България може" представя в Стара Загора неговият председател Кузман Илиев.

Това е една мрежа от родолюбци, които си поставят за цел да говорят за рисковете пред България, да предлагат решения и най-важното: целта ни е да открием и покажем добрите българи на България - топ професионалистите, експертите, обясни Илиев. 

От "България може" започват да търят тези хора и съмишленици от Стара Загора - един от най-важните енергийни центрове. "Притеснени сме, че след десет години този център няма да има общо с това, което е, заради безумната "Зелена сделка", така направена", коментира Илиев и добави: "Започваме оттук, защото сме сигурни, че ще получим един радушен прием на нашите идеи и продължаваме в страната, където можем да срещнем качествени и добри професионалисти и хора, останали непредставени и извън инсталираните политически дейци."

Председателят на гражданското обединение уточни, че това не е партия, а е платформа за изява на качествени българи, а целта е да бъдат обединени усилията в защита на българския интерес. 

По думите му в България политиците налагат дневен ред, който няма нищо общо с нуждите на обществото. Ако "Зелената сделка" се случи, както я искат "брюкселските плановици", 2035 година няма да има двигатели с вътрешно горене, така те решават. Само че ако трябва да се електрифицира целият транспорт на България, ще са нужни нови два гигавата, което са двата блока на АЕЦ. Вие виждате ли такива мощности на хоризонта да се появяват, аз ще ви кажа, че за 7-ми и 8-ми блок нашите политици, както са го подкарали, няма да го направят дори и с партньорите ни, защото така са решили, да унищожават паралелно въглищната енергетика", коментира още Илиев.

Той съобщи и за някои от предстоящите инициативи на гражданското обединение. Една от идеите е издаването на книги, а друга е за изграждане на академия за политическо и бизнес лидерство. 

Подготвя се и меморандум, документ, в който да бъдат предложени конкретни стъпки пред ЕК и Европа за това как "Зелената сделка" да бъде предифинирана спрямо икономическите интереси на България. 

"Основната ни цел е във времето да се превърнем във фактор сред гражданските движения в България и да излъчим практически палитра от нови експерти, лица и достойни държавници", обобщи Илиев.

Тази вечер, в 18:30 часа, гражданското обединение "България може" ще бъде представено пред старозагорската общественост. Срещата ще се състои в Регионалния исторически музей.

Автор: Светла Тенева

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери България | представи | Може | Кузман Илиев | гражданското обединение

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори