Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев са новите лица в екипа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Арх. Мартин Паскалев е назначен на мястото на инж. Янчо Калоянов. "Той е архитект по професия, разбира от работата, с която ще се занимава в администрацията, знае как функционират институциите, тъй като четири години беше общински съветник, познава проблемите на града, и е първото ново лице в екипа", обясни на пресконференция Тодоров. На мястото на Красимира Чахова, която вече е част от новия ОбС ще бъде Павлина Делчева, директор на дирекция "Социално подпомагане".

 14.11.2023 14:51
Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев са новите лица в екипа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев са двамата нови зам.-кметове в екипа на кмета Живко Тодоров.  

Арх. Мартин Паскалев е назначен на мястото на инж. Янчо Калоянов. "Той е архитект по професия, разбира от работата, с която ще се занимава в администрацията, знае как функционират институциите, тъй като четири години беше общински съветник, познава проблемите на града, и е първото ново лице в екипа", обясни на пресконференция Тодоров. 

На мястото на Красимира Чахова, която вече е част от новия ОбС ще бъде Павлина Делчева, директор на дирекция "Социално подпомагане". Тя ще поеме ресорите общинска собственост, здравеопазване и социални дейности, след като новата структура бъде одобрена от ОбС. 

"В годините познавам г-жа Делчева като изключително отговорен човек, познаващ проблемите на хората в Стара Загора", каза Тодоров.

Милена Желева, Надежда Чакърова и Радостин Танев ще продължат работата си като зам.-кметове. 

Радостин Танев ще е с ресори "инвестиции, екология и зелен преход". Милена Желева ще продължи да отговаря за култура и туризъм, а Надежда Чакърова за  образованието и младежките дейности.  

"От стария екип, с който първоначално тръгнахме в момента няма нито един зам.-кмет. Ще очаквам да влязат бързо във всички задачи и да работят активно, защото хората искат от нас повече работа, а по-малко приказки", обобщи Тодоров. 

До месец ще стане ясно остава ли в екипа настоящият секретар на Община Стара Загора Делян Иванов. 

Кметът очерта основните приоритети в работата на своите заместници. 

Сред тях са: нови инвеститори, проектите за озеленяване, да има STEM среда във всяко училище в Стара Загора, да се подобрят дигиталните умения на децата, да се създадат инженерни специалности чрез сътрудничеството на Технически университет в София. Други водещи задачи ще са да се построи ново детско отделение в Стара Загора, да се подобри състоянието на диагностично-консултативните центрове, затягане на контрола в строителството, по-добро упражняване на надзор, успешното довършване на всичко, което е стартирано, да бъдат изпълнени проектите за представяне на археологическото наследство на Стара Загора и проекта за банята в Старозагорски бани, ремонтът на ДТ „Гео Милев“ и др.

Автор: Светла Тенева
Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | екипа | Мартин | Паскалев | Павлина Делчева | кмета Живко Тодоров | новите лица | двамата нови зам.-кметове

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори