Предстои първо заседание на новото НС, с какви очаквания тръгват старозагорските депутати

Новото лице на ГЕРБ от региона Илиана Жекова, която получи доверието на избирателите, очаква в 45-ото НС да има съзидателност и идеи за управление, които да продължат политиката на стабилност и сигурност. "Нагласата ми е да работя за развитието на Старозагорски регион и да следвам основните приоритети, които очертах по време на предизборната кампания", коментира Жекова пред stz24.com.

 14.04.2021 14:49
Предстои първо заседание на новото НС, с какви очаквания тръгват старозагорските депутати

11 депутати от Старозагорски избирателен район ще влязат утре в зала за първо заседание на новоизбрания Парламент. Заседанието на 45-ото Народно събрание се свиква на 15 април съгласно указ на президента Румен Радев.

Новото лице на ГЕРБ от региона Илиана Жекова, която получи доверието на избирателите, очаква в 45-ото НС да има съзидателност и идеи за управление, които да продължат политиката на стабилност и сигурност.

"Нагласата ми е да работя за развитието на Старозагорски регион и да следвам основните приоритети, които очертах по време на предизборната кампания", коментира Жекова пред stz24.com.

По думите й два от тези приоритети са свързани с продължаване на политиката за развитие на професионалното образование и обучение, като се насърчава партньорството между местния бизнес, средните и висшите училища.

"Само така можем да подготвим днешните и утрешните ученици за непрекъснато променящите се професии и технологии. Много важен приоритет, който съм си поставила за цел да развия като човек, който работи 28 години в социалната сфера и с 15 години опит като социален работник, е  професията социален работник да се утвърди като социално отговорна и авторитетна, защото знаем, че ефективната социална политика и наличието на качество на социалните услуги се постига само от специалисти с образование в тази сфера, които имат възможност за кариерно развитие и надграждане на уменията, които са придобили", категорична е Жекова.

Със смесени чувства ще вляза в залата утре, споделя старозагорският депутат от "БСП за България" Георги Гьоков, за когото работата на народния представител не е новост.

"Отивам с желание и амбиция да работя за хората, какъвто беше слогънът на предизборната ни кампания "С грижа за хората". Това ми е идеята: да вляза да работя за хората. Само че изборните резултати, които очаквах, са малко по-различни и не дават на БСП да бъде водеща в законодателните инициативи, които да допринесат за това българите да живеят по-добре. Влязоха нови партии, без политически опит, не съм видял от тях ясни програми. Ясно е от изборните резултати, че ГЕРБ няма да може да състави правителство и ще трябва да бъде възложено на втората политическа сила "Има такъв народ". Аз не съм видял техните приоритети и програмата им за управлание", коментира Гьоков и допълва: 

"Ако са тези, заложени в референдума мисля, че са много далеч от истината, защото проблемите на българите в момента са изключително големи - ниски доходи, бедност, огромни неравенства, демографски срив...Ако не предложат решения по тези проблеми, няма да им бъде ефективно управлението, хората ще бъдат разочаровани. Затова казвам, че влизам със смесени чувства в първото заседание на новото НС. Имам обаче надежда, че нещо трябва да се промени и за решаването на проблемите на хората да се тръгне по нов път ."

С вълнение очаква утрешния ден и първото заседание на новото НС и Тихомир Тенев, народен представител от "Има такъв народ" , избран с гласовете на хората от област Стара Загора и също ново лице от региона в политиката. 

"Много съм развлнуван от това, което предстои. Наясно съм и с отговорността, която носим като партия "Има такъв народ" относно доверието, което ни гласуваха хората". Горд съм, че мога с моите колеги, рамо до рамо, да продължаваме напред и да допринесем за благополучието на страната", коментира старозагорският депутат от партията на Слави Трифонов. 

Споделя още, че отива в новия Парламент с нагласата за ползотворна работа и успешни действия. 

Ето пълният списък с народни представители от 27 МИР Стара Загора:

ГЕРБ- СДС: 1. Маноил Манев 2. Илиана Жекова 3. Лъчезар Борисов

„Има такъв народ“: 1.Станислав Трифонов 2.Тихомир Тенев 3.Живка Железова

„БСП за България“: 1.Георги Гьоков; 2. Драгомир Стойнев

ДПС: 1.Тунджай Йозтюрк

„Демократична България – Обединение“: 1.Атанас Славов

„Изправи се! Мутри вън!“: 1.Светослав Колев

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери хората | ГЕРБ | Народно събрание | първо заседание | старозагорски депутати | "Има такъв народ"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори