Румен Петков, АБВ: Няма да подкрепим кабинет, предложен от Корнелия Нинова

"Не бих искал да правя оценка на другите, но това е най-тежката катастрофа на левицата от 90-та година до момента. За съжаление тази катастрофа не се нарича в другите участници в събитиеето с истинското й име - катастрофа", каза Петков и допълни: "Моето убеждение е, че БСП не желае да води разговори с други формации в ляво".

 29.04.2021 16:45
Румен Петков, АБВ: Няма да подкрепим кабинет, предложен от Корнелия Нинова

Няма да подкрепим кабинет, предложен от Корнелия Нинова, каза в Стара Загора лидерът на ПП АБВ Румен Петков. ""Ние не сме в Народното събрание, за да има значение дали ще подкрепим или не", уточни той и допълни: "Ако Нинова внесе в НС проектокабинет, не е изключено ГЕРБ и ДПС да го подкрепят."

Като "катастрофа" той определи представянето на левицата на изминалите избори. 

"Не бих искал да правя оценка на другите, но това е най-тежката катастрофа на левицата от 90-та година до момента. За съжаление тази катастрофа не се нарича от другите участници в събитието с истинското й име - катастрофа", каза Петков и допълни: "Моето убеждение е, че БСП не желае да води разговори с други формации в ляво".

Анализът на слабите резултати на АБВ ще бъде направен на 10 май, когато ще се състои заседание на Националния партиен съвет.

Петков поздрави водача на листатата за Старозагорски избирателен район д-р Емил Стоименов, който, въпреки резултата, е направил силна кампания в областта, като е показал проблемите на местно ниво.

"В някои от регионите възстановяваме партийните си организации, новоизградените партийни структури в Смолян и в Пловдив са с енергични хора и с желание за активна политическа дейност. На много места в страната имаме оплаквания за некоректно отразяване на изборните резултати, но не бих ги коментирал изхождайки на първо място от слабия резултат, който имаме", коментира още лидерът на АБВ.

Той представи справка за похарчените средства по време на предизборната кампания и призова и останалите партии да отчетат разходите.

От справката на АБВ става ясно, че използваните средства са в размер на 127 178 лв.

"Много се надявам държавата да има инструментите да засече истинността на декларираните разходи на партиите, защото е важна хигиената на финансирането им и произхода на средствата", посочи Петков.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | Нинова | Корнелия | Румен Петков | АБВ

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори