Румен Петков: Божков би направил политически проект

Ако държавата иска да бъде последователна, тя трябва да забрани хазарта с изключение на тотото, заяви още лидерът на АБВ.

 11.06.2020 17:24
Румен Петков: Божков би направил политически проект

Доколкото познавам Васил Божков, той би реализирал политически проект, заяви на пресконференция в Стара Загора председателят на ПП АБВ Румен Петков в отговор на журналистически въпрос. Мисля, че няма да търси параван, завеса или пуснато перде на сцената, а би се ангажирал лично, коментира Петков.

Ако държавата иска да бъде последователна, тя трябва да забрани хазарта с изключение на тотото, каза още лидерът на АБВ като коментира и темата, свързана с Първа инвестиционна банка.

"Вчера правителството направи един акт, който не може да бъде обяснен. Загубиха се 26% от Първа инвестиционна банка и правителството обяви сумата от 200 милиона лева. Правителството обяви, че закупува акциите, които са с пазарна стойност 2 и половина лева на 5 лева и правителството трябва да даде обяснение. Покупката беше обявена от името на Българската банка за развитие. До този момент няма позиция на Българска народна банка и на министерството на финансите. Ако се стигне до реалното заплащане на тези акции, грабежът ще лъсне тогава, когато Българската банка за развитие тръгне да ги продава. Тя повече от 100 милиона лева приходи не може да реализира и ще стане ясно, че на нас са ни откраднали 100 милиона лева, за да ги дадат на Първа инвестиционна банка. Аргументацията е, че банката трябва да бъде доведена до положение, което да позволи да влезе в еврозоната, а докладът, който бе обявен вчера от Европейската централна банка и Европейската комисия, че ние вече не отговаряме на критериите за участие в еврозоната, така че тези пари се дават абсолютно безпредметно", подчерта Петков.

В Стара Загора лидерът на ПП АБВ участва в медицински форум на тема  „COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето", заедно с доц. Атанас Мангъров и други специалисти.

АБВ организира подобна среща в Русе, предстои такава и в Плевен.

На пресконференцията стана ясно още, че най-вероятно няма да се състои дискусията, за която бе отправена покана към Националния оперативен щаб. 

Искахме чрез тази дискусия да намерим общи решения, обясни авторът на идеята д-р Георги Тодоров, лабораторен лекар в Русе. Той, както и доц. Мангъров,отхвърлиха обвиненията, че са изпращали заплашителни съобщения на д-р Ангел Кунчев.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | пресконференция | Румен Петков | АБВ

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори