Старозагорският депутат Георги Гьоков - най-активен в парламента

Народният представител е отправил 132 въпроса към министри през изминалата година.

 09.01.2020 13:07
Старозагорският депутат Георги Гьоков - най-активен в парламента

Старозагорският депутат от БСП  Георги Гьоков е отправил най-много въпроси и питания  към министрите в кабинета „Борисов 3" по време   на  осмата сесия  на Народното събрание  – 33 на брой. Гьоков е  най-активният  народен представител  за 2019 година, той е отправил  132 въпроси към министрите.  И от ПГ „БСП за България"  са внесли  най-много въпроси и питания  към правителството, през трите сесии са зададени общо 805 въпроса (253 с устен отговор и 522 с писмен отговор) и 44 питания.  Въпросите представляват 75 на сто от общо зададените от всички парламентарни групи, които са  1077 на брой. По думите на Георги Гьоков по-голямата част от  проблемите са поставяни  от гражданите в приемни, срещи,  дискусии и жалби. 

„Поставям актуални теми за българите на вниманието на управляващите, тъй като хората имат много тревоги, нерешени проблеми, изразяват недоволство от липсата на реформи в различните сектори, от  социалните неравенства, от инфраструктурата, образованието, местното самоуправление, родната индустрия, здравеопазването и др., които са приоритети в дейността на ПГ  „БСП за България", коментира  обобщената справка за миналата година  старозагорският депутат.  Според него отговорите на министри не се харесват на хората, когато нямат конкретни решения и адекватни изказвания. Той е председател на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите и член на социалната и здравната комисия.

През миналата година парламентът е заседавал 26 седмици.  За периода от 15 януари  до 18 декември 2019 г.  Парламентарната група  на левицата е провела общо 43 заседания, освен редовните са проведени и 16 извънредни, на които са обсъждани въпроси, възникнали по време на заседанията на парламента. Народните представители    участват активно и в  разширените заседания на ръководствата на областните и общинските партийни структури, коалиционни партньори и в пленумите на  Националния съвет на БСП.Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | Георги | БСП | въпроси | депутат | общо | Гьоков | Георги Гьоков | питания | отправил

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори