Теглят жребий за поредните номера на партиите за изборите

20 партии и 11 коалиции се включват в изборната надпревара за Народно събрание и за Европейски парламент. От коалициите 10 са регистрирани и за двата вота и само една за национален парламент.

 08.05.2024 09:13
Теглят жребий за поредните номера на партиите за изборите

ЦИК ще изтегли чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите на партиите, коалициите и инициативните комитети за изборите за членове на ЕП, съответно на партиите и коалициите за изборите за народни представители.

20 партии и 11 коалиции се включват в изборната надпревара за Народно събрание и за Европейски парламент. От коалициите 10 са регистрирани и за двата вота и само една за национален парламент.

Предизборната кампания започва в 00.00 ч. на 10 май, ЦИК призовава за спазване на добрия тон и Изборния кодекс. До 14 май българите в чужбина могат да подадат заявления за гласуване. До момента заявления за евровота са подали 4193 души, а националните избори 19 448 души.

ЦИК чрез жребий ще определи и реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партии, коалиции и инициативни комитети в различните форми на предизборната кампания. ЦИК ще определи в сряда и условията и реда за отразяването на предизборната кампания в медиите.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери партии | парламент | регистрирани | кампания | жребий | коалициите | коалиции | Партиите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори