Цветелина Пенкова откри младежка конференция в Стара Загора

Заедно с Младежкото обединение на БСП, Пенкова организира конференция на тема "Иновации, технологии и бъдещето на Европа". Сред темите на форума са развитието на зелената енергетика и зелените технологии, как местната власт и администрация трябва да подпомагат проектите, важни за младите хора, как кметовете на БСП инвестират в иновации, за да привлекат млади жители в населените места.

 28.07.2023 15:53
Цветелина Пенкова откри младежка конференция в Стара Загора

До 2038 година трябва да сме намалели изключително зависимостта си от въглищните централи. Това ни дава един добър хоризонт от 15 години, в които ние трябва да направим една ясна стратегия каква ще е индустрията и технологиите, които ще се развиват в региона, за да имат възможност хората, които искат да намерят своето препитание и работа тук да имат възможност да видят перспективата пред себе си за бъдещето. Това каза пред журналисти в Стара Загора Цветелина Пенкова, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Заедно с Младежкото обединение на БСП, Пенкова организира конференция на тема "Иновации, технологии и бъдещето на Европа". Сред темите на форума са развитието на зелената енергетика и зелените технологии, как местната власт и администрация трябва да подпомагат проектите, важни за младите хора, как кметовете на БСП инвестират в иновации, за да привлекат млади жители в населените места. 

Пенкова припомни, че е инициирала законодателство в рамките на ЕП за стартъпите в Европейския съюз - каква регулаторна рамка трябва да се създаде, за да имат възможност стартиращите предприятия да намерят своята реаллизация и да са конкурентни на глобалния пазар. 

"Аз лично и целият Европейски парламент сме ангажирани по регламент за промишленост с нулеви нетни емисии. Целим чрез административни облекчения и финансови стимули да върнем голяма част от производствата - индустриални, които бяха изнесени от континента, ще се предлагат допълнителни възможности за индустриални зони", каза още тя. 

Целта е да се пренасочат средства от Европейската инвестиционна банка, Кохезионни фондове, допълнителни Оперативни програми, които трябва да се създадат с цел подпомагане на този механизъм.

По думите й едва 30% от средствата по Плановете за възстановяване и устойчивост са достигнали до обществото. "Предложих всички неизползвани средства, след изтичане на сроковете, да бъдат пренасочени към връщане на индустриите в Европа, да се използват по друго направление", уточни Пенкова.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маджара


Маркери Стара Загора | откри | Цветелина | Пенкова | младежка конференция

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори