40 точки ще обсъждат на предстоящата сесия общинските съветници в Стара Загора

Три проекта на Наредби предстои да се разгледат, две - на първо четене. Една от тях е Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца с високи постижения на територията на Община Стара Загора. Предстои второ гласуване на Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора.

 23.11.2020 13:57
40 точки ще обсъждат на предстоящата сесия общинските съветници в Стара Загора

40 точки са включени в дневния ред на сесията този четвъртък, съобщи на пресконференция председателят на ОбС Мария Динева. Постъпило е и едно питане от общинския съветник от БСП Климент Пенчев във връзка с незаконна постройка.

Три проекта на Наредби предстои да се разгледат, две - на първо четене. Една от тях е Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца с високи постижения на територията на Община Стара Загора. 

Предстои второ гласуване на Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора. 

Тя е с по-спорен елемент между двете четения, коментира Динева като уточни, че е получено писмено възражение от представители на собственици на вендинг автомати, а  от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите са помолили Наредбата да бъде оттеглена за второ четене и да се гледа на декемврийското заседание на Общинския съвет, тъй като са имали предложения, които не са успели да внесат.

Заради ситуацията с пандемията предстои да се гласува и промяна по бюджета на община Стара Загора,  вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и промяна в инвестиционната програма за 2020 година. 

Ще бъде упълномощен представител на Общината за участие в Общо събрание на Индустриална зона "Загоре". Има инвестиционно намерение за закупване на парцел в рамките на 12-13 декара. Събранието е насрочено за 17 декември, каза Мария Динева.  

Внесено е предложение от председателя на временната комисия за такса "битови отпадъци" Стефан Димитров. От комисията настояват да бъде удължен срокът за работата й до края на май, следващата година, тъй като се обхваща доста голям е обемът от предварителна информация с цел да се направи сериозен икономически анализ . 

Две са точките, свързани с COVID-ситуацията, информира още Динева. Едната е за отпускане на субсидия в размер на 80 000 лв на ДКЦ-1 във връзка с откриване на триажен кабинет, а другата е свързана с оказване на финансова помощ в размер на 50 000 лв на Тубдиспансера.

Сред останалите точки са тези за отпускане на еднократна финансова помощ на хора в тежка ситуация и едно предложение за финансиране на проект "За достоен живот" на Зонта клуб - Стара Загора. Проектът е с продължителност от 2 години и касае подпомагане на Дневен център "Св. Св. Козма и Дамян" в Стара Загора. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери заседание | общински съвет | Мария Динева | Дневен ред

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори