Гърция обмисля да отвори по-рано ресторантите

Гръцкото правителство полага усилия да ограничи до минимум удара, който понася секторът на общественото хранене заради ограниченията, наложени заради коронавируса, съобщава гръцката телевизия "Скай".

 10.05.2020 16:00
Гърция обмисля да отвори по-рано ресторантите

Гръцкото правителство полага усилия да ограничи до минимум удара, който понася секторът на общественото хранене заради ограниченията, наложени заради коронавируса, съобщава гръцката телевизия "Скай". Отварянето на ресторантите е планирано за 1 юни, но в случай, че има положително становище от комисията по въпросите на пандемията начело с проф. Сотирис Циодрас, се разглежда възможността те да бъдат отворени една седмица по-рано - на 25 май.

Окончателните решения за заведенията ще бъдат взети между 18 и 20 май. Правителството разглежда още мерки, с които да бъде увеличен броят на масите и местата, без от това да възникне опасност за общественото здраве. В тази рамка се преразглежда определената дистанция от 2 метра между масите, няма да важи ограничението за до 4 души на маса по отношение на семействата с повече членове, а маси ще се разполагат и в закритите помещения на заведенията, стига да има достатъчно проветряване от прозорци и врати.

Общините вече са се съгласили да предоставят повече открити пространства за маси заради извънредните обстоятелства. Министърът на развитието Адонис Георгиадис каза, че целта на министерството е фирмите в сектора да работят с 80 процента от капацитета си.

Обсъжда се още ДДС на топлите и безалкохолните напитки да се намали от 24 на 13 процента. Предложеното общо намаляване на ДДС в общественото хранене от 13 на 11-12 процента изглежда по-трудно, защото среща възражения от международните институции.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Гърция | заради | процента | общественото | ресторанти | хранене | коронавирус

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори