В Италия отчитат, че дистанционното обучение отказва децата от училище

Миналата седмица Долната камара на парламента одобри предложение за възобновяване на заниманията в училище.

 12.04.2021 18:00
В Италия отчитат, че дистанционното обучение отказва децата от училище

В Италия прокуратурата за малолетни и непълнолетни отчита, че дистанционното обучение заради пандемията води до отказване на децата от образователния процес. Миналата седмица Долната камара на парламента одобри предложение за възобновяване на заниманията в училище.

Ефектът от дистанционното обучение е най-поразяващ на остров Сардиния и в района на Неапол.

В прокуратурата за непълнолетни в Каляри за един месец са получени 300 съобщения за прекъсване на образователния процес, а в тази на Неапол за месец и половина - 900, което надвишава съответните годишни статистики до сега.

В област Ломбардия отчитат спад от година насам с 3%. Проучване на статистическия институт Ipsos заедно с международната организация Savethechildren сочи, че 28% от учащите се в Италия са заявили, че от началото на пандемията поне един съученик от класа е престанал да учи.

В предложението, прието от Камарата на депутатите, да се възобновят нормалните занимания, се казва, че дистанционните занимания допълнително поставят в неравностойно положение тези, които са в състояние на образователна бедност.

Целта е правителството да предприеме необходимото за възобновяване на обучението в най-скоро време във всички видове учебни заведения.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Италия | обучение | възобновяване | дистанционното

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори