Електрически скутери по време на пандемия

Във Великобритания планират инвестиции за над 250 милиона паунда в изграждането на велоалеи /на които е позволено ползването на елтротинетките в страната/, а плановете за мащабната инвестиция ще бъдат оповестени през следващата седмица от транспортния секретар Грант Шапс.

 09.05.2020 18:00
Електрически скутери по време на пандемия

Великобритания започва изследвания на пътния трафик и на това дали при определени условия работници и служители биха избрали електрически тротинетки като предпочитан транспорт, с който да пътуват до работа по време на пандемия. Притесненията на правителството са, че въпреки определените ползи, то този вид транспорт има и доста негативи.

Правителството се надява, че електронните устройства с батерии, най-разпространения модел от които може да измине около 30 километра с едно зареждане, и да развие около 25 км./ч., може да са сериозна алтернатива на обществения транспорт.

За целта правителството планира да инвестира над 250 милиона паунда в изграждането на велоалеи /на които е позволено ползването на елтротинетките в страната/, а плановете за мащабната инвестиция ще бъдат оповестени през следващата седмица от транспортния секретар Грант Шапс.

Използването на този вид алтернативен транспорт - електрическите скутери и тротинетки, както и въвеждането на различно работно време за различните служители, за да няма струпвания в офиса, може да поддържа икономическата заетост в час пик в страната, съобщава The Times.

Въпреки добрата идея за социално дистанциране чрез тротинетките, правителството продължава да има сериозни опасения не само за здравето на пътуващите със скутери и тротинетки, но и за това на пешеходците.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери време | транспорт | служители | страната | Правителството | Великобритания | скутери | тротинетки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори