Нашенци лъжат термокамерите на летището с аспирин

Целта е да намалят температурата си и така да минат безпроблемно границата, за да се лекуват у нас. За порочната практика алармираха разследващи, които вече два месеца контролират трафика на пристигащите по границите у нас.

 06.05.2020 10:00
Нашенци лъжат термокамерите на летището с аспирин

Завръщащи се от чужбина българи масово лъжат термокамерите на летищата, като пият аспирин още в самолета. Целта е да намалят температурата си и така да минат безпроблемно границата, за да се лекуват у нас. За порочната практика алармираха разследващи, които вече два месеца контролират трафика на пристигащите по границите у нас. Според тях схемата е проста, но много ефективна.

Още в началото на март у нас поетапно бе въведен контрол на летищата, както и задължително попълване на декларация на пристигащите от чужбина. Преди повече от месец пък бе разширен и кръгът на страните, от които завръщащите се у нас се поставят в задължителна 14-дневна карантина. За целта на летището се попълва декларация, в която лицето обявява личните си данни, данните на личния си лекар, с кой полет и от коя страна пристига, както и адрес, на който ще остане в изолация за две седмици.

Формулярът е достъпен и онлайн на сайта на РЗИ и всеки, който се връща от чужбина, може да го попълни предварително, да го разпечата и да го остави на проверяващите на летището.По нормативна уредба пък към формуляра завръщащият се получава и предписание от РЗИ.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери температура | РЗИ | чужбина | летището | летища | термокамери | пристигащите | аспирин

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори