Откриха странна черна дупка

"Черни дупки с подобна маса не би трябвало да съществуват в нашата галактика - поне според сега съществуващите модели за звездната еволюция".

 30.11.2019 18:00
Откриха странна черна дупка

Млечният път, който е част от Слънчевата система, съдържа над 100 мил. звездни черни дупки. Но тази черна дупка, открита от китайски телескоп с международен екип, е толкова голяма, че според учените не би трябвало да съществува. Тя е открита на 15 000 светлинни години от Земята, съобщава „Скай нюз". Черните дупки се формират, след като звездата умре или експлодира. Те имат маса около 20 пъти по-голяма от тази на Слънцето.

Най-новото астрономическо откритие, наречено LB-1, има маса 70 пъти по-голяма от тази на звездата в центъра на нашата система, което накарало учените да преосмислят теориите си за размерите на този междузвезден феномен.

Според професор Лиу Джифенг, ръководител на международния изследователски екип, направил откритието, „черни дупки с подобна маса не би трябвало да съществуват в нашата галактика - поне според сега съществуващите модели за звездната еволюция".


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери голяма | маса | черна дупка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори