Нови препоръки на СЗО относно носенето на маски

Новите препоръки се прилагат в области с известен или подозиран клъстер или общностно предаване на новия коронавирус.

 02.12.2020 16:58
Нови препоръки на СЗО относно носенето на маски

Световната здравна организация (СЗО) препоръча да се носят маски за лице на закрито в присъствието на други хора, ако вентилацията на помещението е недостатъчна, в актуализация на своите насоки за предпазване от Covid-19 относно маските, предава AFP.

Новите препоръки се прилагат в области с известен или подозиран клъстер или общностно предаване на новия коронавирус.

„СЗО съветва широката общественост да носи немедицинска маска на закрито (напр. магазини, общи работни места, училища) или на открито, където не може да се поддържа физическо дистанциране на поне един метър“, се казва в новите насоки.

"На закрито, освен ако вентилацията не е оценена като адекватна, СЗО съветва широката общественост да носи медицинска маска, независимо дали може да се поддържа физическо дистанциране на поне един метър."

Агенцията на ООН за здравеопазване също призова хората да не носят маски по време на енергична физическа активност и да не използват маски с клапани, като според СЗО заобикалят филтриращата функция на маската за лице.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери помещения | маски | закрито | коронавирус | СЗО

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори