САМИ ВКЪЩИ C-19: С Благо на Благовещение | ВИДЕО

Не съм си представял, че ходенето до магазин, аптека или контейнерите за смет, ще бъде събитие.

 25.03.2020 10:18
САМИ ВКЪЩИ C-19: С Благо на Благовещение | ВИДЕО

Днес на Благовещение сме #САМИ ВКЪЩИ с Благовест Илиев. Млад, амбициозен, умен, талантлив, една цяла вселена от сърце, чар и обич. Журналист.

Честит да си, приятелю!

Ето какво ни споделя той:

Последните седмици за пореден път ми доказват, че никога не бива да правим планове, защото не знаем какво ще ни поднесе утрешният ден. Бях решил март да е месецът на промените ми в личен и професионален план. Приеха ме успешно в докторската програма по „Телевизионна журналистика" на ФЖМК, СУ „Св. Климент Охридски" и след четири невероятни години в екипа на Телевизия Стара Загора, взех нелекото решение да се разделя и с екипа, и със зрителите, за да продължа своето развитие в столицата. Именно сега трябваше да бъдат телевизионните ми проби, а следващата седмица да започна новата работа. Уви обаче, всичко ще се забави напред във времето.

Преди да се вземат рестриктивните мерки не гледах сериозно на социалната изолация, но с увеличаването на броя на заболелите осъзнах, че положението не е никак розово. Относно ежедневието ми, определено е еднотипно.

Не съм си представял, че ходенето до магазин, аптека или контейнерите за смет, ще бъде събитие. И все пак, когато го правя е за много бързо и задължително съм с маска и ръкавици.

Почти невъзможно е да работя от вкъщи, имах само няколко единични ангажименти, покрай Старозагорска митрополия, за чието присъствие в медиите отговарям. Не пропускам нито един брифинг, следя новините на местно и национално ниво. От време на време поглеждам и уроците на БНТ и МОН, за да си припомня някои позабравени неща. Ще използвам времето и за почивка, и за наваксване с онова, за което все не е оставало време.

Онзи ден се пошегувах с майка ми, че вкъщи не се е готвило толкова в последната година, колкото за изминалите две седмици. Нека тези, които са по домовете си бъдат внимателни в похапването, защото рано или късно ще се върнем в нормалния ритъм на живот и ще се чудим как да свалим натрупаните килограми.

За никого не е тайна, че по-голямата част от свободното си време прекарвам навън с приятелите си. Любимите ни ресторанти и нощни клубове също са затворени. За сметка на това пък те измислиха възможността за live stream в социалните мрежи, което до някаква степен е заместител и възможност за разсейване, както и за празнуване. Ето например, днес е Благовещение и по традиция всяка година се събирам със семейство, колеги и приятели, нещо като мини-сватба. И сега ще бъде така, но чрез видео разговор и виртуално посещение на някоя от дискотеките.

Трудно е, но нямаме избор. Призовавам всички да бъдат съвестни и да си останат по домовете, за да предпазим, както самите нас и близките ни, така и стотиците хора, с които бихме се срещнали на улицата. Вярвам, че пандемията ще ни даде ценни уроци. Хората ще ценят това, което до този момент са приемали за даденост и ще започнат да комуникират повече помежду си. Най-вече вярвам, че благите вести ще дойдат скоро и всички ще бъдем здрави!

Снимка:TVSTZ

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери време | бъдат | Благовещение | Благо

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори