В Стара Загора пристигнаха бюлетините за изборите

"Очакваме около 280 000 бюлетини за всеки вид избор - за ЕП и на Народно събрание, това е малко повече от регистрираните имащи право на глас в областта", посочи областният управител Ива Радева.

 03.06.2024 13:09
В Стара Загора пристигнаха бюлетините за изборите

Под полицейска охрана в Стара Загора пристигнаха бюлетините и изборните книжа за предстоящите избори 2 в 1.

"Очакваме около 280 000 бюлетини за всеки вид избор - за ЕП и на Народно събрание, това е малко повече от регистрираните имащи право на глас в областта", посочи пред stz24.com областният управител Ива Радева. Тя проследи на място процедурата по отпечатване на камиона и пренасяне на бюлетините. Присъства и председателят на Районната избирателна комисия Теодора Крумова.

Те ще се съхраняват в същото помещение, в което се пазеха при предходни избори. То е охранявано и запечатано по всички правила, уточни областният управител на Стара Загора.

Предстои през седмицата представители на всяка една община от област Стара Загора да дойдат и получат заявените бюлетини. Ролките, предназначени за машините за гласуване ще пристигнат в четвъртък.

Самите машини ще бъдат докарани към всяка СИК в петък директно от фирмата, ангажирана с транспортирането им.

Автор: Светла Тенева

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери изборите | Стара Загора | предстоящите | бюлетините | пристигнаха | областният управител | Ива Радева | полицейска охрана

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори