От пет места ще влизат малчуганите в старозагорската детска градина "Бреза"

Забраняване се носенето от вкъщи на играчки и вода. Ако децата са над 17 на брой, те ще играят на различни места в обособени кътове.

 22.05.2020 13:47
От пет места ще влизат малчуганите в старозагорската детска градина "Бреза"

През пет различни входа ще бъдат приемани децата в детска градина № 4 "Бреза" в Стара Загора, за да се избегне струпване, каза директорът Виолета Сидерова в отговор на stz24.com за готовността на градината за работа. 

Детското заведение е едно от четирите в града на липите, които ще отворят врати във вторник след почивката заради пандемията с COVID-19.  Очакванията са на 26 май да дойдат от 80 до 100 деца.

"Адаптирани сме към новите изисквания и към промените, които предстоят. Ще има различни моменти в приема на децата, успокоителното за родителите е, че не се изискват медицински бележки при постъпване на децата, а търпение и добра организация от наша и тяхна страна, за да протече приемът безпроблемно и родителите да отидат спокойно на работа", призна Сидерова. 

Детската градина ще започне работа на пълен капацитет, без сборни групи, независимо от броя на децата от група. Всяка група ще бъде отделно с учител и помощник-възпитател. Новото в забавачката е, че помощник-възпитателите ще работят с ново работно време. Те ще бъдат на разпокъсано работно време, за да могат да осигурят присъствие през целия ден.

Съгласно противоепидемичните изисквания децата ще бъдат максимално време навън. Носенето на играчки от вкъщи се забранява. Няма да бъде позволено и внасяне на минерална вода и лични вещи в раничките на децата. За пиене ще се използа течаща вода от чешмата.

Ако децата са над 17 на брой, те ще играят на различни места в обособени кътове, като  ролята на помощник-възпитателя ще бъде да наблюдава и да оказва помощ на учителя. 

"Колективът е на линия, няма хора в отпуска и в болнични, така че се надяваме да стартираме успешно", изрази надежда Сидерова.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери места | Децата | Стара Загора | Родители | прием | Бреза | малчугани | Детска градина № 4

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори