В Горна Оряховица: Предлагат еднократна помощ от 10 000 лева при раждане на трето дете

„Семействата, които ще получат подпомагането, ще бъдат избирани по специални критерии. Искаме да подкрепим родители, които работят и имат принос към обществото. Голяма част от тях не получават детски надбавки. Искаме да им помогнем да отгледат три будни и образовани деца”, каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Горна Оряховица Николай Рашков.

 24.01.2024 09:36
В Горна Оряховица: Предлагат еднократна помощ от 10 000 лева при раждане на трето дете

В Горна Оряховица предлагат помощ в размер на 10 000 лева при раждане на трето дете. Така в общината смятат да борят обезлюдяването и да насърчават раждаемостта.

„Семействата, които ще получат подпомагането, ще бъдат избирани по специални критерии. Искаме да подкрепим родители, които работят и имат принос към обществото. Голяма част от тях не получават детски надбавки. Искаме да им помогнем да отгледат три будни и образовани деца”, каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Горна Оряховица Николай Рашков.

По думите му средствата за помощ за семействата с деца, предвидени в бюджета, са общо 100 000 лева. План-сметката предстои да бъде гласувана от Общинския съвет.
„Подкрепата ще важи за всички семейства, които живеят на територията на общината и отговарят на всички критерии, които ще определим”, посочи градоначалникът.

Източник: nova.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | помощ | Горна | Оряховица | деца | Искаме | критерии

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори