Какво е състоянието на момченцето, което спасиха неонатолозите в Стара Загора

В момента бебето е настаненено за долечение в Дом "Майка и бебе" (Дома за медико-социални грижи за деца) в Стара Загора.

 17.11.2020 14:15
Какво е състоянието на момченцето, което спасиха неонатолозите в Стара Загора

Като негов лекар силно се надявам, вярвам и ще направя всичко възможно, за да може детето максимало бързо, пълноценно и многостранно да се адаптира за живота, който му предстои, това каза пред stz24.com д-р Юлиян Илчев, който се грижи за бебето, чийто живот спасиха неонатолозите от УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

В момента бебето е настаненено за долечение в Дом "Майка и бебе" (Дома за медико-социални грижи за деца) в Стара Загора.

Както вече е известно, момченцето бе изписано от Клиниката по неонатология в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в четвъртък. То е родено преди по-малко от три месеца в Акушеро-гинекологичния комплекс в старозагорската болница, с тегло 480 грама. Детето вече е с тегло от 1, 7 кг и е настанено за долечение в Дом "Майка и бебе", преди да се прибере при своите родители, съобщи тогава завеждащият Клиниката доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е родено в 23-та гестационна седмица, което е рядкост за България. 

"Нямаме право да даваме информация за състоянието на детето без разрешение на родителите му", каза д-р Илчев в отговор на журналистически въпрос, но сподели, че е изключително впечатлен от перфектната и високо професионална работа от доц. Христо Мумджиев и неговия екип. 

"Тук става въпрос за повече от опит и знания, за една комбинация от професионализъм, чисто човешки качества, оптимизъм и силно желание да се помогне на това дете. Като изходна телесна маса със стойност 480 грама, това, което тези наши колеги са постигнали, е невероятно", каза още д-р Илчев.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | Клиниката | УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" | Мумджиев | Дом "Майка и бебе"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори