Няма промяна при детските надбавки, приемат заявления за безплатни винетки

До 410 лв брутен доход на член на семейството e нужен, за да бъде отпуснат пълният размер на помощта и между 400 и 510 лв за 80% от помощта. Необходимите документи са: заявление-декларация, удостоверение за доходите 1 година назад и бележка за имунизациите.

 27.01.2021 12:05
Няма промяна при детските надбавки, приемат заявления за безплатни винетки

Няма промяна при подаването на документи и отпускането на детските надбавки, информира на пресконференция Павлина Делчева, директор на дирекция "Социално подпомагане". До 410 лв брутен доход на член на семейството e нужен, за да бъде отпуснат пълният размер на помощта и между 400 и 510 лв за 80% от помощта. Необходимите документи са: заявление-декларация, удостоверение за доходите 1 година назад и бележка за имунизациите.

Продължава подаването на заявления за безплатни винетки. До този момент в дирекция "Социално подпомагане" в Стара Загора са приети 1750 заявления. Няма краен срок.

"Прави ми впечатление, че доста от тях са приети по електронен път, може би заради това, че не се изисква ПИК или електронен подпис. Внимателно и грижливо трябва да се попълнят всички данни, не се прилагат и не изискваме копия на документи. 1467 са одобрените, а 22 от тези заявления са отказани. 

За предоставяне на безплатна винетка, е нужно собственикът и автомобилът да отговарят на определени условия. Помощта е за хора с над 50% ТЕЛК. Автомобилът трябва да е семейна собственост или на родители, който отглеждат дете с увреждания.

През януари продължават да подават в дирекцията данни родители на деца, които са на онлайн обучение и са до 14 години. За да бъде отпусната месечна помощ, е нужно родителите да са в неплатен отпуск или освободени от работа заради извънредното положение. За тази помощ през миналата година са приети 1140 заявления, 920 са одобрени.

"Отново препоръчвам начините за дистанционно подаване на документи по пощата или по електронен път", каза още Делчева.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери винетки | Павлина Делчева | детски надбавки | директор Дирекция "Социално подпомагане"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори