Кукленият театър в Стара Загора представя "Умници юнаци" по приказки на Елин Пелин

Драматизацията и режисурата е на Красимир Господинов, сценографията е на Евелина Савицка, а музиката на Георги Генов.

 17.03.2024 10:12
Кукленият театър в Стара Загора представя "Умници юнаци" по приказки на Елин Пелин

Най-новият спектакъл за деца „Умници юнаци“ на Кукления театър в Стара Загора ще зарадва най-малките днес. Спектакълът е  по приказки на Елин Пелин. Началото е от 11 часа.

Драматизацията и режисурата е на Красимир Господинов, сценографията е на Евелина Савицка, а музиката на Георги Генов.

Участват актрисите Яна Шереметова, Тянка Радева и Росица Спасова. 

Най- голямото майсторство за драматурга е да преведе литературата на  театрален език и то за деца, вярва  Красимир Господинов. „Децата са най- чистата и най- критичната публика и ако не сме точни в интерпретацията на литературните материали и верни на играта, то децата няма да ни търпят“, казва още режисьорът. Той е събрал в една пиеса приказките „Умник Гюро с умници другари“ и „Тримата глупаци“, за да   каже на децата, че глупостта е съществувала и ще съществува във всички векове.

Важното е  децата  да не се страхуват от невидимите неща и винаги първо да помислят преди да направят  нещо. Звучи напълно съвременно и в контекста на 21 век, макар основата да е литература от миналия век.  Спектакълът е забавен и поучителен за деца и възрастни, които са любопитни да разберат  дали юнаците ще  напоят плачещата върба или ще хванат мечката стръвница?

Любопитен щрих в най- новата продукция на Кукления театър е, че тя среща след двайсет години творческа пауза режисьорът и две от актрисите, за да констатират, че промяната и в двете страни е само за добро. 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | Кукленият театър | най-новият спектакъл за деца | Умници юнаци | приказки на Елин Пелин

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори