Обезопасяват опасно дърво на детска площадка в центъра на Стара Загора

Обследването се извършва от членове на Асоциацията на арбористите, които са преминали през специално обучение. Обезопасяването на специалистите е по специален начин, със сертифицирани продукти за работа на височина. Използва се специална апаратура. Тя е разположена около дървото.

 03.06.2020 12:32
Обезопасяват опасно дърво на детска площадка в центъра на Стара Загора

Специалисти започнаха обезопасяване на старо дърво на детска площадка в парк "Пети октомври" в Стара Загора по обед.

Обследването се извършва от членове на Асоциацията на арбористите, които са преминали  през специално обучение. Обезопасяването на специалистите е по специален начин, със сертифицирани продукти за работа на височина.


"Днес демонстрираме възможностите на професията арборист и имаме намерение да обезопасим детската площадка, тъй като горе има няколко големи сухи клона, които представляват опасност за децата и родителите им. Ще отстраним клоните и ще направим обследване на дървото, за да може общинската администрация да разполага със сигурни данни какво е състоянието му и какви мерки е нужно да се вземат спрямо него, обясни Димитър Захариев от Асоциацията.

Използва се специална апаратура. Тя е разположена около дървото. Апаратът отчита скоростта на движение на вибрациите през дървото и чертае една ярка графична картина, която показва какво е състоянието му в момента.

Няма обучени хора от Стара Загора за подобно обследване, ще се радваме, ако някой има желание да дойде при нас, коментира Захариев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери дървото | момента | опасно | арбористи | обезопасяват | градската градина

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори