Обмисля се преструктуриране на "Ученическо хранене" в Стара Загора

"Ученическо хранене не предлага добра услуга за децата по отношение на качеството на храната през последните години. Постоянно получавам снимки на филии, които са намазани с кайма а не са доизпекани, това е недопустимо", допълни Тодоров.

 29.03.2024 12:37
Обмисля се преструктуриране на "Ученическо хранене" в Стара Загора

Работим по трансформирането на общинското предприятие "Ученическо храние", съобщи на пресконференция кметът Живко Тодоров. 

"Ученическо хранене не предлага добра услуга за децата по отношение на качеството на храната през последните години. Наблюдаваме и нехайство на предприятието по отношение на храната, която се дава на децата. Постоянно получавам снимки на филии, които са намазани с кайма, а не са доизпекани, това е недопустимо", каза Тодоров.  

"От следващата година трябва да направим трансформация и всяко едно училище да има по-здравословно меню. Ще търсим частната инициатива в тази посока", обясни кметът и посочи добър модел, наложен в Бургас, който включва да се предоставят помещения в училищата на фирми, които да извършват услугата. 

Това ще стане възможно в тясно партньорство с директорите и настоятелствата на училищата, за да се предостави по-добра услуга, уточни Тодоров.

"Абсурдно е една общинска структура да не може да предложи една добра услуга, да не говорим, че 76 души, които работят в предприятието ми се струват прекалено много. То ще бъде преструктурирано", категоричен бе кметът.

По думите на ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова целта е да се реши въпросът комплексно, тъй като той засяга освен обедното - столовото хранене, но и закуските, плод и мляко за учениците.

"Надяваме се да се осъвремени начинът, по който се предлага тази услуга", посочи Чакърова. Тя съобщи още, че амбицията на администрацията е от следващата година да бъдат предоставяни и електронни купони.

Автор: Светла Тенева


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | преструктуриране | Ученическо хранене | кметът Живко Тодоров | общинското предприятие | зам.-кметът Надежда Чакърова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори