Тризнаци, заченати по естествен път се родиха в болница „Селена“

Бебенцата се появиха на бял свят на 17 януари с минутка разлика помежду си, в 10:08 часа първа се появи Стефания с тегло 1770 грама, след това в 10:09 часа най-мъничката Ана с тегло 1590 грама и накрая Мария с тегло 1700 грама.

 19.01.2024 19:01
Тризнаци, заченати по естествен път се родиха в болница „Селена“

Три момиченца, резултат от спонтанна бременност, проплакаха под покрива на болница „Селена“.

Бебенцата се появиха на бял свят на 17 януари с минутка разлика помежду си, в 10:08 часа  първа се появи Стефания с тегло 1770 грама, след това в 10:09 часа най-мъничката Ана с тегло 1590 грама и накрая Мария с тегло 1700 грама.

Тризначките се появиха в екипа на д-р Красимира Чалова, д-р Илия Амалиев, неонатолога д-р Димитър Пепеланов, анестезиолога д-р Дилова и ак. Яворова.

На първия ехографски преглед д-р Чалова установява двуплодна бременност, но само две седмици по-късно родителите били изненадани да чуят, че всъщност бебенцата ще бъдат три. Интересно е, че Ана и Мария са еднояйчни близначки с обща плацента, а Стефания е самостоятелно бебе с отделно сакче. На този етап семейството било запознато с рисковете, които крие такава бременност. Практиката е да се редуцира броят на бебетата, за да се намали шансът за неблагоприятен изход от бременността. Към днешна дата майката Гина споделя за този момент, че категорично е отказала редукция. „Поех риска и си казах, щом Господ е казал три, значи ще са три.“

До 20-та седмица всичко преминава напълно нормално, но след това се налага да се направи така наречения серклаж, за да бъде задържана бременността. А последните почти четири месеца майката е трябвало да си почива вкъщи, което се оказало голямо предизвикателство за нея. Тя споделя още, че операцията е била планирана за 25 януари, но започналата родова дейност налага да се направи седмица по-рано в 33 гестационна седмица и 3 дни. И тук отново открива поличба с божественото число 3 и вярва, че нищо не е било случайно и всички трудности и неразположения, през които е преминала са си заслужавали.

Стефания, Мария и Ана ще останат под наблюдение от неонатолозите в интензивния сектор на болница „Селена“, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст и са готови да се приберат у дома.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери седмица | грама | болница | Мария | часа | бременност | януари | тегло | Стефания | появиха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори