Български гинеколози се запознаха с най-новите технологии за стволовите клетки в Англия

Медиците видяха методите за взимане и обработване на пробите, като им беше направено специално обучение.

 08.01.2020 11:49
Български гинеколози се запознаха с най-новите технологии  за стволовите клетки в Англия

Британската тъканна банка Cells4life запозна 12 български лекари с най-новите технологии за взимане на проби за стволови клетки по време на раждане. Водещи гинеколози и акушери от София, Пловдив и Варна посетиха лаборатория на компанията в Лондон. Те видяха методите за взимане и обработване на пробите, като им беше направено специално обучение. Новите технологии предстои да бъдат представени и да влязат на българския пазар съвсем скоро, заяви Даниела Мирчева, управител на ТБ „Садаса 2007“, представител на Cells4life за България. На лекарите беше показан още новият сет с консумативи за съхранение на материала докато отиде в лабораторията в Англия.

„Наша отговорност е строгият контрол на качество, благодарение на който ние сме лидери в съхранението и обработката на стволовите клетки“, отбеляза Даниела Мирчева. , управител на ТБ „Садаса 2007“, представител на Cells4life за България. Компанията Cells4life е сертифицирана от Human Tissue Authority (Агенцията за Човешки Тъкани) във Великобритания и притежава неограничен лиценз (№11083), под ръководство на Human Tissue Quality and Safety for Human Application Regulations 2007 (Качество и сигурност за човешко приложение) за набавяне, тестване, обработка, разпределение и съхранение на човешка кръв и тъкан от пъпната връв.

Тъканната банка разполага със сертификат от UK NEQAS (National External Quality Assessment Service / Национална Служба за Външна Оценка на Великобритания) за оптимална грижа за пациента чрез постановяване на подробна оценка на медицинската лаборатория, както и персоналът, работещ в нея. UK NEQAS гарантират проучването на Cells4life  чрез  надеждни и равностойни резултати, където и да са добити. Британската компания е призната от All Party Parliamentary Group (Parliamentary and Scientific Committee/ Парламентарен Научен комитет), който основно е фокусиран върху научните и технологични проблеми, предоставящи дългосрочна връзка между Парламента и Академичните среди във Великобритания. Cells4life има още сертификати за GLP (Good Laboratory Practice) - Международни и европейски стандарти за добра лабораторна практика и GMP (Good Manufacturing Practice) - Международни и европейски стандарти за добра производсвена практика. Тъканна банка „Садаса 2007“ ЕООД.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери технологии | банка | клетки | Великобритания | 2007 | cells4life | взимане | Садаса | human

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори