Днес се открива летният сезон

Морските ни курорти отворени само с по няколко хотела.

 01.05.2021 08:10
Днес се открива летният сезон

Официално днес се открива летният сезон. В топ курорта ни Слънчев бряг ще отворят обаче само десетина хотела. Ако преди две години в хотела е имало 5-600 почиващи, днес ще посрещна десетина семейства, споделя един от собствениците на хотел на първа линия. Румънците няма да дойдат, обяснява той, защото стойността на PСR тестовете на влизане и излизане е по-висока, отколкото тази, която трябва да инвестират в почивката си.

Реално се очаква сезонът да започне около 15 юни. Притеснението в собствениците е огромно, защото не могат да си позволят да не работят още едно лято. Това вече ще е тотален масов фалит, коментират от бранша.

Според изследвания 40% от българските домакинства изобщо не мислят за лятна почивка. Синоптиците прогнозират дъждовен юни и ако това е така, летният сезон ще е провален.

Туроператорите са по-оптимистични, заради сериозните рестрикции в Гърция и заради конфликта Израел-Турция. Миналата година у нас са почивали над 100 000 израелци, тази година се очакват повече. При това Израел е най-ваксинираната нация.

И авиокомпаниите редуцират максимално полетите си. TUI съкрати летния си трафик и се готви за по-активна работа през юли и август. Rayanair пък даде възможност клиентите да отменят полети без неустойка и призова в извънредно прессъобщение хората да не се поддават на негативните заглавия.

Каквито и да са очакванията, предстои да видим дали българите ще изберат отново нашето море, а ресторантьорите обещават нормални цени.

TUI - най-големият туристически оператор в света, съкрати летния си график, за да отрази пиковия сезон, който ще започне едва през юли - поне два месеца по-късно от обичайното. Ryanair Holdings уведоми в рамките на брифинг клиентите си, че ще могат да променят безплатно полетите и ги призова да не се "паникьосват" от негативните заглавия.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/03/26/aviokompaniite-se-gotviat-za-nov-propusnat-leten-sezon.484693TUI - най-големият туристически оператор в света, съкрати летния си график, за да отрази пиковия сезон, който ще започне едва през юли - поне два месеца по-късно от обичайното. Ryanair Holdings уведоми в рамките на брифинг клиентите си, че ще могат да променят безплатно полетите и ги призова да не се "паникьосват" от негативните заглавия.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/03/26/aviokompaniite-se-gotviat-za-nov-propusnat-leten-sezon.484693Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери сезон | започне | клиентите | призова | заглавия | полетите | хотела | съкрати | Летния | негативните

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори