И ПР експертите поискаха помощ от държавата

Огромни финансови загуби и сериозен риск от съкращаване на повече от 50% от наетите.

 26.03.2020 10:00
И ПР експертите поискаха помощ от държавата

Помощ от държавата поискаха и комуникационните експерти заради кризата с разпространението на корононавируса. Българската асоциация на ПР агенции е поискала от премиера Бойко Борисов браншът да бъде включен в списъка на индустриите, които имат право да получат подкрепа.

В писмото си експертите обясняват, че комуникационната индустрия и събитийният сектор са едни от първите, засегнати от разпространението на Covid-19. „Още преди да бъде обявена извънредната обстановка в страната, редица високобюджетни планирани събития, рекламни кампании и други инициативи бяха отменени в отговор на препоръките на Националния оперативен щаб, Световната здравна организация и редица други призиви", пишат ПР-ите.

Малките събития са били преструктурирани, така че да се състоят. След обявяване на извънредната обстановка на 13 март т.г., са отпаднали всички събития, кампании, инициативи и други активности от страна на бизнесите.

На практика комуникационната и рекламна индустрия в момента е блокирана и изправена пред невъзможността да функционира, допълват експертите и обясняват, че това води след себе си огромни финансови загуби и сериозен риск от съкращаване на повече от 50% от наетите.

Секторът е с обем от около 50 млн. лв. годишно и повече от 400 души на постоянни трудови договори.

Секторът също е част от изброените икономически дейности, над които е наложена забрана/ ограничени на дейността в периода на извънредното положение и има право да получи подкрепа от страна на държавата, за да успее да съхрани служителите си.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери други | експертите | събития

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори