Обявиха грипна епидемия в Пловдив и Габрово

Временните мерки, които се въвеждат от 22 януари до неделя - 28 януари, са: преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; преустановяване на профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации; провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища.

 22.01.2024 10:19
Обявиха грипна епидемия в Пловдив и Габрово

Заради повишена заболеваемост грипна епидемия е обявена в област Габрово и област Пловдив, съобщиха от Министерството на здравеопазването. 

Временните мерки, които се въвеждат от 22 януари до неделя - 28 януари, са: преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; преустановяване на профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации; провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

Предвид циркулацията на грипни вируси на територията на страната, Министерството на здравеопазването напомня, че носенето на маски и спазването на дистанция при струпване на хора, са препоръчителни за предпазване от заразяване с грип, коронавирус и остри респираторни заболявания.

Заради обявената грипна епидемия, в Габрово е отменено планираното тържество на 22 януари честване на Деня на родилната помощ в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД, съобщиха от областното лечебно заведение.

В Пловдив обявената грипна епидемия не означава, че децата ще са в грипна ваканция, обяви на 19 януари д-р Сийка Димчева, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града.

Грипна епидемия и  в област Смолян влезе в сила от 18 януари, като ще продължи до 24 януари 2024 г.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Пловдив | деца | епидемия | област | грипна | януари | Преустановяване

Времето в сряда
17.04.2024 08:52

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори