Президентът: Нека новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом

На почит трябва да са образованието и науката, трудолюбието. Институциите трябва да работят за обществото.

 01.01.2020 02:00
Президентът: Нека новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом

Президентът Румен Радев отправи пожелания за здраве и благоденствие във всеки български дом. По време на традиционното си новогодишно обръщение държавният глава пожела на българите да посрещнат с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето новата 2020 година.

Ето какво още каза президентът в новогодишното си обръщение:

Скъпи сънародници,

Новогодишните празници отново ни събират. Сгряват ни с топлината на дома и на близките хора. Изпълват ни с надежда за здраве и щастие.

Както в новогодишната баница има късмет за всеки от семейството, така и в обществото ни трябва да има грижа и място за всички - за възрастните и самотните, за хилядите българи, които днес се борят с недоимъка и най-вече за децата на България, защото невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Именно те ще свържат днес българите, обединени от любовта към родината и надеждата за по-добро бъдеще.

Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие, че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават. Решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно. Парите ни се харчат безотговорно. Непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден.

Ние сме народ със славна история, който се е обединявал и ще се обедини отново срещу грабителството. Не можем да се задоволяваме с последните места в класациите.

На почит трябва да са образованието и науката, трудолюбието. Институциите трябва да работят за обществото, напомни той.

Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото.

Нека посрещнем Новата 2020 година с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето. Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще искат да остават и с която ще се гордеят, пожела той в словото си.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | трябва | отново | бъдещето | здраве | Нека | работят | Президентът | обществото

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори