Защо да снимаме храната си?

Препоръка за ценители на насладата от храната

 28.08.2019 08:00
Защо да снимаме храната си?

В ресторантите по цял свят се оплакват, че постоянно им се налага да притоплят храна, защото изстива, докато клиентите им я снимат.

Изследвания, публикувани в Journal of Consumer Marketing обаче показват, че фотографирането на храна е полезно, защото предизвиква краткосрочно задържане на консумирането и позволява на организма да се подготви за приемането й, като извлече от нея максимум полза.

Освен това наблюдаването на приятни за окото продукти усилвало и подобрявало вкуса им.

Така че, първо снимайте, след това яжте!

Снимането на храна има и професионални измерения. Фуудстилизмът се смята за младо направление във фотографията и е задължен за разцвета си на настъпването на века на супер- и хипермаркетите, полуфабрикатите и свързаните с тях опаковки, не бива да се пропуска и ролята на рекламата.

най-добрият партньор за печеливша кампания ТУК

Слоганът "Просто добави вода!" съвсем точно отразява същността на това явление, но сложната форма, създадена от рекламата се обръща към архетипите и представата на хората за изискани ястия, към алюзии и асоциации с темите от класическата живопис.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери храна | партньор | снимаме | препоръка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори