Манолова: Пламен Николов да даде „мъжка дума", че ще има правителство на промяната

Крайното решение на „Изправи се БГ! Ние идваме!" ще зависи от персоналния състав на Министерския съвет, заяви Манолова

 31.07.2021 10:55
Манолова: Пламен Николов да даде „мъжка дума", че ще има правителство на промяната

Пламен Николов да даде „мъжка дума", че няма да управлява с телефонни обаждания и че осъзнава огромната отговорност и очакване на българите за правителство на промяната и разграждане на мафиотския модел. Хората очакват промяна, прозрачност, чистота, а не възпроизвеждане на статуквото. Необходими са професионализъм, почтеност и смелост в политиката, които липсваха досега.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в предаването „Панорама" по БНТ.

Крайното решение на „Изправи се БГ! Ние идваме!" за кабинета ще зависи от персоналния състав на Министерския съвет, който г-н Николов ще предложи. Зависи и от ясните ограничителни линии спрямо ГЕРБ и ДПС, които да нямат влияние в решенията на следващия кабинет. Обнадеждени сме от приоритетите, които заяви Пламен Николов. Четири от петте съвпадат с програмата ни. Важно е обаче кои са имената, които ще свършат работата по тези приоритети, допълни Манолова.

Очакванията са не просто да решим и да гласуваме кабинет, а след това да работим заедно в парламентарните комисии и заедно да решаваме цели и проблеми, които сме си поставили. Общата работа означава диалог и разговори. Очакването на хората е формациите на протеста да извършат промяната. Това няма да бъде лесно, защото срещу нас са парите на мафията, милиардите, които са отклонени и за които започнахме да вадим факти в Комисията по ревизията, а след това тази линия продължи служебното правителство, заяви Манолова.

С Демократична България реагирахме еднакво, когато прокуратурата нахълта в Президентството, на протестите, срещу мафиотския модел, който беше установен, на първото предложение за кабинет и начина, по който се водеха разговорите досега. Единението между „Изправи се БГ! Ние идваме!", Демократична България и „Има такъв народ" се роди на площада. Това не е кабинетно упражнение или партийно-политически инженеринг, добави Манолова.

Има огромно очакване да бъдат преизчислени пенсиите, което не е правено от 2008 г. Борисов забрави за пенсионерите. Дисбалансът между пенсиите, преизчислени през 2008 г., и новите пенсии е огромен. Трябва да бъде приветствана крачката на служебното правителство. Това е най-чувствителното увеличение през последните години. Настояваме минималната пенсия да стигне линията на бедност от 369 лв. и да няма пенсионер, който да получи по-малко от 350 лв., каза тя и допълни, че във възможностите на бюджета са 60 млн. лв. до края на годината, за да стане минималната пенсия 369 лв.

Манолова призова Николов да поеме ангажимент към пенсионерите, че пенсиите ще бъдат преизчислени. Той подчерта, че увеличаването на пенсиите е приоритет и на „Има такъв народ" и преизчисление ще бъде направено.

Има поет ангажимент да започнем със закриване на специализираните съд и прокуратура. Очакваме това да са първите действия в графата съдебна реформа, но не само това, каза Манолова.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери заяви | Това | Манолова | Няма | Николов | правителство | пенсиите | изправи | кабинет | идваме

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори