Отварят залите за извънкласни дейности

Премиерът добави, че балансът при прилагането на противоепидемичните мерки е много тънък и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им.

 23.01.2021 14:12
Отварят залите за извънкласни дейности

„От 4 февруари, когато пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Младежкия център за извънкласни дейности в Сливница. Премиерът добави, че балансът при прилагането на противоепидемичните мерки е много тънък и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им.

В рамките на посещението в Сливница министърът на икономиката Лъчезар Борисов  докладва на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн. лева ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката. След полученото одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн. лева.  По процедурата за подкрепа на средните предприятия вече са одобрени предложения за близо 233 млн. лева, а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн. лева.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | дейности | зали | отварят | извънкласни

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори