Очаквано: Отхвърлиха искането за оставка на Караянчева

За отстраняването на Караянчева гласуваха БСП и ДПС. Подкрепа със 126 гласа за председателя на Народното събрание дадоха управляващата коалиция, "Воля" и част от независимите. Решението бе посрещнато с аплодисменти от депутатите от ГЕРБ, а съпартиецът й Евгени Будинов й връчи букет с цветя."

 15.10.2020 16:00
Очаквано: Отхвърлиха искането за оставка на Караянчева

Парламентът отхвърли искането на опозицията да отстрани от поста председател на Народното събрание Цвета Караянчева. За отстраняването на Караянчева гласуваха БСП и ДПС. Подкрепа със 126 гласа за председателя на Народното събрание дадоха управляващата коалиция, "Воля" и част от независимите. Решението бе посрещнато с аплодисменти от депутатите от ГЕРБ, а съпартиецът й Евгени Будинов й връчи букет с цветя."

БСП и ДПС поискаха оставката с мотиви, че тя не изпълнява задълженията си като председател, не познава Конституцията, уронва престижа на Народното събрание.

"Не съм безгрешна и никога не съм твърдяла това", заяви Цвета Караянчева от парламентарната трибуна след изслушването на депутатите.

"Благодаря на тези от вас, които казаха хубави думи за мен. Искам да благодаря и на коалицията БСП - ДПС, че ми дават възможност да се защитя от парламентарната трибуна и така да отговоря на синхронизираната им атака. Фактът, че в мотивите за искането на оставката ми присъства мое изказване отпреди три години е показателен за слабостта на мотивите на БСП и ДПС, събрани от 9 кладенеца", заяви Караянчева. И още:

"Целта Ви не съм аз, жената Цвета Караянчева. Нито постът председател на Народното събрание. Вашата цел е свалянето на законно избраната и публично сключена управляваща коалиция от властта. Забравяте, че тази власт е спечелена на избори с вота на българските граждани, не с метежи и преврати. Моята чест не е функция на вашата оценка!"

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери заяви | председател | събрание | Народното | искането | оставката | парламентарната | трибуна | цвета | Караянчева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори