Правната комисия: Без съкратено съдебно следствие при тежки престъпления

Текстовете бяха приети от комисията без дебати, като окончателното решение трябва да бъде взето в пленарната зала

 01.10.2019 16:19
Правната комисия: Без съкратено съдебно следствие при тежки престъпления

На първо четене Правната комисия прие общ законопроект, който предвижда съкратеното съдебно следствие да не се прилага при тежки престъпления. На заседанието бе разгледан общ законопроект от приетите на 25 септември на първо четене три проекта на БСП, "Обединени патриоти" и "Воля" за промените в Наказателно-процесуалния кодекс.

Текстовете предвиждат да не се прилага съкратено съдебно следствие за тежки престъпления. Те бяха приети от комисията без дебати, като окончателното решение трябва да бъде взето в пленарната зала.

До заседанието на комисията се стигна в петък след свикване на извънреден Председателски съвет на Народното събрание. Съветът бе свикан по искане на "БСП за България". Според опозицията парламентът е приел взаимоизключващи се проекти, а според управляващите трите проекта заедно с този на ГЕРБ се допълват логически, обективно и фактически.

Преди това народните представители приеха общо четири законопроекта – три за промени в Наказателно-процесуалния и един в Наказателния кодекс.

 

снимка: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Комисията | съдебно | следствие | тежки престъпления

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори