Славин Янакиев бе избран за председател на сдружение Европейски цифров иновационен хъб "Загоре"

Сдружението обединява 20 компании, научни институи и неправителствени организации от Югоизточен регион за планиране на България, ще бъде отворено за нови членове и ще работи за създаване на иновативна цфрова инфраструктура.

 03.04.2021 09:57
Славин Янакиев бе избран за председател на сдружение Европейски цифров иновационен хъб "Загоре"

Славин Янакиев, член на УС на Граждански клуб ЛИПА, бе избран за Председател на Управителния съвет на новоучреденото сдружение с нестопанска цел Европейски цифров иновационен хъб (ЕИЦХ) „Загоре".  

Сдружението обединява 20 компании, научни институи и неправителствени организации от Югоизточен регион за планиране на България, ще бъде отворено за нови членове и ще работи за създаване на иновативна цифрова инфраструктура. Тя ще бъде на разположение на стопанските субекти от региона и се очаква да стане важен инструмет за икономическото му развитие в бъдеще. 

ЕИЦХ "Загоре" ще работи в  тематичните направления  "Мехатроника и чисти технологии" и "Наука за здравословен живот и биотехнологии", базирани на ключовите цифрови технологии от програмата „Цифрова Европа" 2021-2027 в областта на киберсигурността, ключовите базови технологии и изкуствен интелект. Специално внимание в дейността на сдружението ще се обръща на водородните технологии.

 


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери технологии | работи | Загоре | Янакиев | ЕИЦХ | ключовите | Славин

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори