Туроператори даряват средства за аудиогид система на Регионалния исторически музей в Стара Загора

Преди седмица Стара Загора посрещна над 50 туроператори от цялата страна, които проведоха опознавателен тур за професионалисти. Инициативата бе на старозагорските им колеги от „Кондор груп“, „Експрес“ ООД и „Ню вилидж турс“, с изключителната подкрепа на Община Стара Загора и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

 09.10.2020 13:21
Туроператори даряват средства за аудиогид система на Регионалния исторически музей в Стара Загора

Туроператори даряват сумата от 1000 лв, чрез която да бъде закупена аудиогид система за Регионалния исторически музей в Стара Загора. Това решение е взето днес на заседание на Консултативния съвет по туризъм.

Преди седмица Стара Загора посрещна над 50 туроператори от цялата страна, които проведоха опознавателен тур за професионалисти. Инициативата бе на старозагорските им колеги от „Кондор груп“, „Експрес“ ООД и „Ню вилидж турс“, с изключителната подкрепа на Община Стара Загора и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора. Тридневният тур за професионалисти „Стара Загора – Център на Вселената“ успя да запознае участниците с всички забележителности на града.

"Всички гости внесоха такса за участие, покрихме разходи по мероприятието и остана сума от 1000 лв, която Консултативният съвет по туризъм реши да дарим на РИМ , за да им помогне да закупят аудиогид система. Тя включва безжични устройства за всеки турист. Надяваме се така музеят да бъде още по-съвременен", коментира пред stz24.com Яна Кръстева, туроператор.

Тези устройства дават възможност екскурзоводите да провеждат беседи на открито и да се спазва дистанция, допълни още Кръстева.

Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, анонсира, че се очаква през следващата година отново да бъде организиран подобен опознавателен тур в града на липите, стига епидемиологичната обстановка в страната да позволява подобна проява.

"Хотелите и ресторантите в Стара Загора получиха много висока оценка от туроператорите, имаме над 10 благодарствени писма, в които се посочва, че Стара Загора ще бъде включена в туристическите маршрути, които предлагат на клиентите си", каза още Петрова.

От Сдружението и представителите на туроператорите в Стара Загора изказват благодарност за подкрепата на Община Стара Загора за проведения опознавателен тур и в частност на ресорния зам.-кмет по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | писменост | устройства | Регионален исторически музей | опознавателен тур | аудио гид система

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Арива травъл ЕООД Пловдив 10.10.2020 15:26

Използвам случая отново да благодаря на колегите от СТ=тара Загора за отличната организация и блестящото представяне на туристическият ресур на региона.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори