Разпитват свидетели и вещи лица по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора

Първото заседание започна днес от 9:30, но по молба на защитата на обвиняемия беше дадено време, за да могат адвокатите да се запознаят с пълния набор от материали по делото.

 31.05.2024 15:28
Разпитват свидетели и вещи лица по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора

В продължение на четири дни ще протекат разпитите на свидетели и вещи лица по делото на Дебора Михайлова от Стара Загора в Пловдивския районен съд. Това заяви пред БТА прокурор Ивелина Косева.

Първото заседание започна днес от 9:30, но по молба на защитата на обвиняемия беше дадено време, за да могат адвокатите да се запознаят с пълния набор от материали по делото.  След като разгледаха документите адв. Петко Кънев, защитник на обвиняемия Георги Георгиев, каза какво очаква да се случи на предстоящите заседания. Той добави, че фактите и доказателствата по делото, с които се е запознал по негово мнение оневиняват Георгиев. "В рамките на два часа се запознахме доколкото е възможно с материалите по делото. Включително изчетохме и доста подробно показанията на самата Дебора. Те са доста противоречиви. Ще бъде интересно при разпитите", каза адв. Петко Кънев.

"Днес очакваме да бъдат разпитани свидетелите, които са се явили. очакваме да кажат истината. Георги Георгиев категорично не се е признал за виновен. Не сме давали обяснения, такива ще дадем вероятно в края на процеса. Няма безспорни доказателства, дори няма никакви доказателства за неговото участие в това престъпление", добави защитата.

Прокуратурата от друга страна ще иска максималната възможна присъда за обвиняемия Георги Георгиев съобразно обвиненията, които са му повдигнати - лишаване от свобода за срок от 10 години. "Към настоящия момент считаме, че сме събрали достатъчно доказателства, които са ни дали основание да предадем обвиняемото лице на съд. Ще настояваме за справедливо наказание, което ще бъде определено от съда. Разбира се с оглед отегчаващите отговорността обстоятелства в конкретния случай, ще настояваме за най-тежкото възможно наказание - лишаване от свобода за срок от 10 години", коментира още пред БТА прокурор Ивелина Косева. 

Дебора Михайлова обясни несходствата и противоречията в своите първоначални и последващи показания. "Когато човек е в шок, е нормално да не си спомня някои неща, но когато се възстанових и не бях под въздействието на лекарства, съм си дала показанията, както трябва", каза Дебора.

Едно от обвиненията срещу Георгиев е, че в края на юни м.г., в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетен нож порезни рани по тялото, Георгиев е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Източник: БТА
Снимка: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Георги | Георгиев | делото | каза | Михайлова | доказателства | обвиняемия | Дебора

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори