Върнаха на прокуратурата делото срещу шофьора, блъснал с автомобила си 14-годишно момче от Бузовград

На 11 ноември 2022 година момчето беше блъснато на банкета на улицата, която води към село Розово, докато заедно със свои приятели е карал велосипед. Обвиняем е 57 - годишният Димитър Косев от село Розово, който бе освободен срещу парична гаранция.

 22.02.2024 13:22
Върнаха на прокуратурата делото срещу шофьора, блъснал с автомобила си 14-годишно момче от Бузовград

В Окръжния съд в Стара Загора се проведе разпоредително заседание по делото за смъртта на 14-годишния Иван Седмаков от Бузовград.

На 11 ноември 2022 година момчето беше блъснато на банкета на улицата, която води към село Розово, докато заедно със свои приятели е карал велосипед. Обвиняем е 57- годишният Димитър Косев от село Розово, който бе освободен срещу парична гаранция. 

Преди началото на съдебното заседание близки на момчето се събраха пред Съдебната палата в Стара Загора, за да поискат справедливо наказание.

По-късно стана ясно, че съдебното производство се прекратява и делото се връща на Окръжна прокуратура - Стара Загора за отстраняване на съществени нарушения на процесуалните правила.

По изложени в определението си подробни мотиви, съдът прие, че внесеният обвинителен акт е съставен в нарушение на Наказателно процесуалния кодекс, тъй като изложената в същия обвинителна теза не е развита по начин, позволяващ ефективното упражняване на право на защита. 

Спрямо подсъдимия е повдигнато обвинение за това, че на 11.11.2022 г. в с.Бузовград, община Казанлък, при управление на лек автомобил, е нарушил чл.20, ал.1 от Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 14-годишно момче, като деянието е извършено в пияно състояние - концентрация на алкохол в кръвта - 1,60 промила, установено по надлежният ред, и след деянието е избягал от местопроизшествието.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 7-дневен срок.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери производство | Стара | Загора | след | Съдът | заседание | прекрати | проведено | деянието | съдебното

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори