Съдът в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев

Защитата на Георгиев поиска съдът да определи по-лека мярка за неотклонение, след като стана ясно, че резултатите на две от експертизите не доказват, че е извършител на престъплението, в което е обвинен.

 28.08.2023 18:27
Съдът в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев

Районният съд в Стара Загора остави в ареста 26-годишния Георги  Георгиев, задържан по случая с нападението над Дебора Михайлова.

Защитата на Георгиев поиска съдът да определи по-лека мярка за неотклонение, след като стана ясно, че резултатите на две от експертизите не доказват, че е извършител на престъплението, в което е обвинен. 

ДНК и трасологичната експертиза показват, че няма биологичен материал по дрехите на Георги, за които пострадалата твърди, че е бил с тях в нощта на нападението. Намерената на местопрестъплението стъпка от обувка категорично не е на 26-годишния мъж, нито по вид, нито по размер, обявиха адвокатите.

В 15 часа продължава заседанието по мярката за неотклонение на Георги Георгиев 

Според съда, обаче, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Георгиев e извършител на деянието, в което е обвинен. Сред мотивите на съда да го остави в ареста, е че предвид обремененото му съдебно минало и предишни осъждания е деец с висока степен на обществена опасност и може да извърши друго престъпление. 

"Считаме, че сме събрали категорични доказателства, че обвиняемото лице е извършило престъпленията, за които са му предявени три обвинения. Удовлетворени сме от решението на съда", коментираха от прокуратурата. 

Двете експертизи категорично опровергават тезата на прокуратурата, че Георги е участник в това престъпление, категоричен бе Петко Кънев, единият от адвокатите на обвиняемия. 

"Все още няма информация дали ще бъде уважено искането ни делото да се прехвърли за разглеждане в друг съдебен район заради "начина, по който се работи тук в Стара Загора и натиска, който се оказва върху магистратите и прокуратурата", каза още защитникът.

Предстои адвокатите да решат дали да обжалват днешното определение на съда. Ако има обжалване, делото ще се гледа в Окръжния съд в Стара Загора на 5 септември.

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Георги | Георгиев | остави в ареста | съдът в Стара Загора | Дебора Михайлова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Оборващ лъжите 30.08.2023 19:53

Ех, че ми писна от фалшиви старии. А бе вие глухи ли сте, че има неоспорими доказателства, че циганина Георги е бил в часа на престъплението в дома на момичето? Данните от мобилния оператор сочат, че този мухал е бил там. Сведетеля който го е докарал до дома на момичето и после го е върнал до Братя Кунчеви. Това са доказателства от прокуратурата фалшив сайт и лъжливи журнсля.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори