По случая с Пламен Пенев започва втора проверка на Инспектората в ОДМВР-Стара Загора

Целта е изясняването на всички факти и обстоятелства, в това число и съмнения за неправомерни полицейски действия и/или превишаване на полицейски правомощия.

 02.01.2024 11:42
По случая с Пламен Пенев започва втора проверка на Инспектората в ОДМВР-Стара Загора

С цел изясняване на всички факти и обстоятелства около случая в Стара Загора, освен назначената от директора на ОДМВР-Стара Загора дисциплинарна проверка, започва и втора, която е със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Тя ще се извършва от Дирекция „Инспекторат“, която ще анализира и информацията, публикувана в средствата за масово осведомяване и в социалните мрежи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта е изясняването на всички факти и обстоятелства, в това число и съмнения за неправомерни полицейски действия и/или превишаване на полицейски правомощия. 

Близки на починалия Пламен Пенев: Искаме справедливост 

Ръководството на МВР още веднъж потвърждава категоричната си позиция, че е безкомпромисно и под никаква форма няма да толерира  превишаване на полицейски правомощия.

На 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора почина 58-годишният шампион по борба Пламен Пенев. Според полицията преследването започва след подаден сигнал за мъж, заплашвал с нож малолетни. Близки на Пенев твърдят, че той е починал вследствие на жесток побой от органите на реда. 

По първоначална информация на 30.12.2023г. в 20:45 часа е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. 

При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила,  в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Около 21:00 в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и почива. Причините за смъртта са в процес на установяване.

Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота. 

Всички факти и обстоятелства по случая се изясняват в рамките на започнало разследване, което се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора. По случая в ОДМВР-Стара Загора е разпоредена вътрешна проверка.

 

Гонка в Стара Загора, какво се случи? 

Според официалното прессъобщение до медиите от полицията, по първоначална информация на 30.12.2023г. в 20:45 часа е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. 

При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила,  в което са се включили допълнителни полицейски екипи. Около 21:00 в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и почива. Причините за смъртта са в процес на установяване.

Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота. 

Всички факти и обстоятелства по случая се изясняват в рамките на започнало разследване, което се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора. По случая в ОДМВР-Стара Загора е разпоредена вътрешна проверка, посочиха от полицията.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | започва | ОДМВР | полицейски | обстоятелства | правомощия | превишаване | факти | втора проверка | на Инспектората | по случая с Пламен Пенев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Човек 02.01.2024 12:29

Тези тъпи лaйнa старозагорски полицаи що не дойдат да се бият с други аубиват беззащитни хора. Мрете гяyри,тъпи стига селяндyри такива


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори