Кукленият театър в Стара Загора с две номинации за ИКАР

Номинациите са излъчени от Гилдията на творците в кукленото изкуство. В категорията „Постижение в кукленото изкуство“ номинациите са излъчени и от комисия в състав: проф. Васил Рокоманов, сценограф, Димитър Димитров, актьор и режисьор и Мая Димитрова, актриса и режисьор.

 01.02.2024 15:02
Кукленият театър в Стара Загора с две номинации за ИКАР

Кукленият театър в Стара Загора е с две номинации за ИКАР 2024. Те са в категория „Най-добър спектакъл“ за „Тайната на Ленхен“ по Михаел Енде с реж. Елица Петкова, която получи и номинация в категория „Постижение в кукленото изкуство“ за режисурата на същия спектакъл.

Номинациите са излъчени от Гилдията на творците в кукленото изкуство. В категорията „Постижение в кукленото изкуство“ номинациите са излъчени и от комисия в състав: проф. Васил Рокоманов, сценограф, Димитър Димитров, актьор и режисьор и Мая Димитрова, актриса и режисьор. Можете да участвате в гласуването и да подкрепите двете номинации тук.

"Театралната постановка може да разглежда всякакви теми и може да предизвиква веселие или смях, но трябва да има цел. Създаването на безцелеви продукти поражда у публиката естетика на безсмислието", смята номинираната за ИКАР Елица Петкова в статията си „Как да създадем вкус в публиката в детска възраст“. Според нея „малките зрители са за кратко публика на театъра за деца. Имаме твърде малко време да общуваме с децата си и като родители, и като автори на произведения за тях. И е важно да използваме това време максимално. Да се опитаме да бъдем отговорни към тях, но и към себе си“.

За „Тайната на Ленхен“ на Михаел Енде, номинираната с ИКАР режисьорка казва, че е история за сблъсъка на вселените на малките и големите. Спектакълът разказва как и двете страни да се научат да слушат и да проявяват търпение едни към други, както родителите, така и децата.

Можете да гледате „Тайната на Ленхен“ на 3 февруари от 11 часа  на сцената на Кукления театър в  Стара Загора. Спектакълът ще гостува на 11 февруари на сцената на Столичен куклен театър, заедно с още три представления на Старозагорския куклен театър в София през февруари.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | театър | режисьор | изкуство | номинации | февруари | постижение | Ленхен | кукленото | излъчени

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори