Поредицата „Неразказани истории по правите улици“ отново за старозагорците и гостите на града

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. „Митрополит Методий Кусев“.

 04.07.2022 16:10
Поредицата „Неразказани истории по правите улици“ отново за старозагорците и гостите на града

На 9 и 10 юли, от 9.30 часа ще се проведат безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. „Митрополит Методий Кусев“. Те ще чуят и видят някои от скритите кътчета на улицата и ще се потопят в необятните ѝ истории. Посетителите ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето улицата, какви хора са живели по нея и как бул. „Митрополит Методий Кусев“ се е превърнал в свидетел на изминалото  време по правите улици.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 10 юни – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.

Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или  на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSex802W31G2XecnXuoLOCXiIx3tYOn06ogr_zHZqTviBGpkDw/formResponse

Инициативата на Община Стара Загора  и Туристически информационен център под надслов „Стара Загора -  неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека "Захарий Княжески".

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | център | Кусев | улици | една | Митрополит | истории | информационен | правите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Истина Мирова 04.07.2022 18:20

На днешния ден през 1951г. са разстреляни подло, без съд и присъда в склад на “Топливо” в гр. Стара Загора горяните: Иван Узунов от с.Гълъбинци, Ямболско, Иван Господинов от с. Кукорево, Ямболско, Васил Георгиев Василев от с. Речица и Недьо Динков Бринков от с. Скобелево, Сливенско. Престъплението на комунистическите злодеи е извършено след разгрома на отряда начело с Георги Маринов, подмамени от агентурата за откарването им уж в Родопите. - 1952 убит в сражение с агенти на Държавна сигурност (Д) ТОДОР КОЖУХАРОВ – сдружен земеделец от с. Табачка, Беленско, горянин в Русенската горянска чета. Светла да е паметта им!


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори