Яна Лекарска представи пред пълна зала филма си „Защото обичам лошото време“

Днес, 3 юни, не пропускайте от 16 часа да присъствате на представянето на новата книга с разкази „Хора с прякори“ на кинокритика проф. Божидар Манов, а от 17 часа в операта да гледате Ели Скорчева в хитовия филм от конкурсната програма „Уроците на Блага“.

 03.06.2024 15:09
Яна Лекарска представи пред пълна зала филма си „Защото обичам лошото време“

Българският игрален филм от конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 „Защото обичам лошото време“ (2023) беше прожектиран на 2 юни от 17 часа в пълната почти до край зала на Старозагорската опера. Преди и след прожекцията филмът беше представен лично от неговия създател Яна Лекарска, която режисьор и сценарист на лентата, продуцирана от Братя Калинови.

„За мен е огромно удоволствие да видя тази пълна зала и ви благодаря от името на целия екип, че сте тук. Този филм е заснет със страшно много любов. Оставили сме частица от себе си в него. Гледайки нашия филм, ще видите, че не винаги лошото време е лошо. Надяваме се нашия филм да ви докосне, да ви разсмее и някоя сълзичка да се стече“, каза Яна Лекарска преди прожекцията.

Зрителите изпратиха със силни аплодисменти финалните надписи на „Защото обичам лошото време“, а пред тях отново застана неговия автор – Яна Лекарска, за да отговори на многобройните въпроси.

Защо е решила да направи точно такъв филм?

„Исках да направя един филм, с който да покажа, че миналото на всеки от нас е много важно, но в същото време то е просто минало и ние трябва, като от трамплин, да отскочим от него и да продължим напред, като погледнем извън коловоза в който ни вкарва живота и обществото“.

Има ли биографичен момент в историята?

„Много от детайлите във филма са взети от реалния живот. Историята със разделената солница ми е разказана от родителите ми. Прахосмукачката е на майка ми и праха в нея е напълно автентичен. Много истории на много хора съставят този пъзел от отношения и обрати. Надявам се всеки зрител да припознае нещичко от своя живот и то да го стопли и направи по-уверен.

Къде е сниман филма?

„Основните локации са две – морските кадри са снимани във Варвара, Ахтопол с кея. Къщата на Димо всъщност е ресторант „Даляна“ в Ахтопол, а двете вили на главните герои се намират над Момин проход в Ихтиманска Средна гора. Позволихме си тази волност, защото с оператора решихме, че релефа на планините над централния плаж на Ахтопол и този на Момин проход си приличат“.

Имаше ли кастинг за главните роли?

„Кастинг нямаше – Неда Спасова и Владимир Михайлов влетяха в моя живот, бях написала сценария и изведнъж попаднах на точните хора. Във филма голямо завръщане към киното, подобно на Ели Скорчева с „Уроците на Блага“, прави Боряна Пунчева, която също не се е снимала на голям екран от много години.

Днес, 3 юни, не пропускайте от 16 часа да присъствате на представянето на новата книга с разкази „Хора с прякори“ на кинокритика проф. Божидар Манов, а от 17 часа в операта да гледате Ели Скорчева в хитовия филм от конкурсната програма „Уроците на Блага“.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери време | Блага | филм | часа | живот | конкурсната | филма | лошото | лекарска | Ахтопол

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори