Мисис България Universe 2021 Станислава Василева с участие в първа благотворителна кауза

Тя е за 5-годишния Георги-Самуил. Детето е син на една от участничките и е с аутизъм. Малчуганът не разпознава почти никого, не говори, не знае името си, не общува с други деца, не им обръща внимание, не е казвал дори „Мамо...".

 19.11.2021 20:40
Мисис България Universe 2021 Станислава Василева с участие в първа благотворителна кауза

Наскоро избраната Мисис България Universe 2021 Станислава Василева се обединява с претендентките за короната и заедно започват първата си благотворителна кампания.

Станислава Василева е новата „Мисис България Universe”

Тя е за 5-годишния Георги-Самуил. Детето е син на една от участничките и е с аутизъм. Малчуганът не разпознава почти никого, не говори, не знае името си, не общува с други деца, не им обръща внимание, не е казвал дори „Мамо...". Той се нуждае от лечение, логопед, ерготерапия и психолог, за да може да проговори, да бъде здрав и да общува с другите деца. Нужни са и ежедневни терапии и работа с електростимулация и звукостимулация, лечение с барокамера, които за месец струват над 2000 лева.  Детето не може да говори и да общува както останалите негови връстници, но се оказва, че има надежда и той да е като тях.  За целта трябва да се проведе лечение в чужбина на стойност 150 000 лева, сума, която е непосилна за семейството му. Майка му Ева Марчева копнее да го види да кара колело, да тича, играе и общува с другите деца, но най-вече да чуе гласа му, за да може той да се обърне към нея с „Мамо..."

Докоснати от историята момичетата се обединяват и започват поредица от инициативи в социалните мрежи, които да помогнат на Георги-Самуил. Лора Ангелова, една от тазгодшините участнички дарява средствата от продажбата на книгата си „Пътят към душата". Примера й последват и радневските поетеси Искра Енева с последните си творби „Безкрайна реалност" и „Като бриз от морето" и Димитрина Лимберова с „Камбана".

Готови да помогнат са и децата на Мисис България Universe 2021  – 11-годишният Теодор и 7-годишният Георги. Те започват да рисуват картини, които майка им продава благотворително чрез профилите си в социалните мрежи.

Те нямат обявена стойност и всеки може да дари, колкото прецени за каузата. Желаещите да се включат със закупуване на книги или картини може да го направят в официалните профили на Станислава Василева във Facebook и Instagram, както и с директно дарение на посочената по-долу банкова сметка.

Банкова сметка:

BG 96 CECB 9790 4023 5699 01

Централна кооперативна банка АД

Титуляр на сметката: Силвия Георгиева Георгиева – Пенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери България | Георги | деца | започват | лечение | universe | Василева | 2021 | Мисис | общува

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори