Филм на старозагорски ученици ще участва в Международния фестивал „Златната липа”

Поканата към авторите от Магдалена Ралчева, директор на Фестивала, е филмът да участва в програмата в секция Детско кино.

 24.04.2021 09:39
Филм на старозагорски ученици ще участва в Международния фестивал „Златната липа”

Филмът „Моята мечта”, създаден от ученици в ППГМ „Гео Милев” в Стара Загора, ще бъде представен на Международния филмов фестивал „Златната липа“, който ще се проведе за девета поредна година от  29 май до 2 юни в Стара Загора. Поканата към авторите от Магдалена Ралчева, директор на Фестивала, е филмът да участва в програмата в секция Детско кино.

Екип ученици от 10-12 клас на гимназията заснемат филм, който участва във Философски филмов фестивал, съпътстващо събитие на Националната олимпиада по философия. Официално класирането ще бъде обявено на 05.06.2021 г. В конкурса участват общо 104 късометражни филма / до 5 мин/.

Филмът „Моята мечта“ е публикуван в интернет пространството и вече има много гледания. С много въображение, творчески идеи, работа в екип и незабравими емоции е създадена лентата - филм с прекрасни, силни и истински послания. Темата е актуална и не на последно място- всичко в този филм е творческо решение на учениците, на младите хора.

Авторите са много щастливи от поканата. Според тях това е много висока оценка за труда им и така сбъдват своята мечта - филмът да се гледа от повече зрители, от повече ученици и млади хора.

Сценарист на филма е Тодор Митев от 11г клас, режисьор Галин Недков от 11г клас, организатор Миглена Профирова от 12б клас. Участват и учениците от 10д клас, а идейна и морална подкрепа оказват преподавателите Станка Стойчева и Дима Петкова.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери ученици | филм | клас | фестивал | участва | мечта | Филмът

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори