1216 абитуриенти ще празнуват в Стара Загора

Най-многобройно ще е тържеството на ГПЧЕ „Ромен Ролан", общо 210 са абитуриентите, които ще помнят винаги празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

 19.05.2023 18:29
1216 абитуриенти ще празнуват в Стара Загора

Старозагорските гимназии ще изпратят 1216 ученици, които ще празнуват традиционно завършването на своето средно образование в няколко поредни дни. Първи поздрави за своя бал ще приемат възпитаниците на ПГЕТ „Г. С. Раковски". 23 май ще бъде вълнуващ за 56 дванадесетокласника.

Най-многобройно ще е тържеството на ГПЧЕ „Ромен Ролан", общо 210 са абитуриентите, които ще помнят винаги празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Навръх 24 май празнуват още СУ „Васил Левски", ПГЕ „Джон Атанасов", ПГОХ „Райна Княгиня", ПГСД „Инж. Недьо Ранчев", ПГСАГ „Лубор Байер", ТГ „Княз Симеон Търновски". Ден по-късно – на 25 май, вълнуваща ще е вечерта за СУ „Максим Горки", ППМГ „Гео Милев", Спортно училище „Тодор Каблешков", НПГВМ „Иван Павлов", НУМСИ „Христина Морфова".

Ст. комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР в Стара Загора, с апел за отговорно поведение на пътя по време на баловете 

Финал на организираните тържества на 18-те старозагорски гимназии ще дадат 12-класниците от ЧСУ „Нов век", ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров", ВСУ „Захари Стоянов" и СУ „Иван Вазов".
Специална програма подготвя Община Стара Загора за зрелостниците тази година. От 23 до 26 май, изненади ще допринесат за  вълшебния пролетен повод, музика ще озвучи центъра, а усмивки ще изпъстрят площада пред администрацията.  Тематични фото кътове ще са пъстър декор за стотици снимки на красивите млади и устремени към бъдещето старозагорци.

Покана за включване в тържеството имат всички абитуриенти, както и техните близки, приятели, учители, ръководители на учебни заведения. Зрелостниците ще получат и специална картичка от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Снимка: Община Стара Загора, архив

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | абитуриенти | тържеството | средно образование

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори