Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства ще се помещава в бившия дом "Теофано Попова"

Центърът за настаняване от семеен тип, който община Стара Загора ще разкрие ще предостави възможност за пълноценен живот на пълнолетни лица с психични разстройства, които до момента са били настанени в различни институции.

 24.11.2022 10:46
Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица  с психични разстройства ще се помещава в бившия дом "Теофано Попова"

ОбС в Стара Загора подкрепи предложението за създаване на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства. Той ще се намира в част от сградата на бившия дом "Теофано Попова". Услугата ще може да бъде ползвана от 20 души.

Центърът за настаняване от семеен тип, който община Стара Загора ще разкрие ще предостави възможност за пълноценен живот на пълнолетни лица с психични разстройства, които до момента са били настанени в различни институции. Услугата цели да осигури качество на живот, което не допуска социално изключване за потребителите от целевата група и гарантира предоставяне на индивидуална грижа и подкрепа, фокусирана върху постижими резултати.

Общата численост на персонала ще бъде 18 щ. дл., от които ръководител – 1 бр., социален работник – 1 бр., трудотерапевти – 2 бр., мед. персонал – 4 бр., санитари – 9 бр., огняр – 1 бр. Предвижда се услугата да бъде разкрита от 01.12.2022г. като за това бъдат осигурени и съответните средства в бюджета като държавно делегирана дейност.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лица | Стара | Загора | настаняване | семеен | пълнолетни | Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с пси

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори