Кметът Живко Тодоров: Няма да подпиша Акт 15 на водния проект, ако той не е изпълнен качествено

„Многократно предупреждавах ръководството на „Водоснабдяване и канализация“, че няма да подпиша Акт 15, ако всички дейности по проекта не са извършени качествено. Това означава, че дружеството ще загуби финансирането. Освен това ще се наложи да възстановяват наново доста тротоари, защото са направени безобразно, особено над ул. „Генерал Столетов“. Трябва да се направи отводнителен канал на ул. „Христина Морфова“ и да се доасфалтират улици“, посочи кметът.

 14.11.2023 15:55
Кметът Живко Тодоров: Няма да подпиша Акт 15 на водния проект, ако той не е изпълнен качествено

Водният проект в Стара Загора трябва да бъде отчетен пред управляващия орган до 15 декември 2023 г., съобщи на пресконференция кметът Живко Тодоров, на която той представи обновения си екип, с който ще ръководи общината през следващите четири години.

„Многократно предупреждавах ръководството на „Водоснабдяване и канализация“, че няма да подпиша Акт 15, ако всички дейности по проекта не са извършени качествено. Това означава, че дружеството ще загуби финансирането. Освен това ще се наложи да възстановяват наново доста тротоари, защото са направени безобразно, особено над ул. „Генерал Столетов“.  Трябва да се направи отводнителен канал на ул. „Христина Морфова“ и да се доасфалтират улици“, посочи кметът.

Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев са новите лица в екипа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров 

Тодоров бе категоричен, че лично той и специалистите от екипа му ще проверят всеки един участък как е възстановен.
Кметът предположи, че заради оставащото кратко време до крайния срок, в който проектът трябва да бъде отчетен, не е изключено възстановителните дейности да се извършват 24 часа в денонощието.

На брифинга старозагорският кмет съобщи още, че ще предложи минимално да бъдат увеличени някои от местните данъци и такси. Причините - вдигането на минималната заплата, инфлационните процеси, както и че ставките не са променяни от години. 

"От областните градове, най-нисък е данък сгради в Бургас - 1,75 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимия имот. Нашият е даже по-нисък - 1,45. От 1 януари минималната работна заплата, която общината трябва да плаща на служителите, става 933 лв., да не говорим за инфлационните процеси през годините. Ако предложим да вдигнем данъка на 1,7, ние пак ще бъдем с най-нисък данък сгради от всички останали градове и смятам това увеличение за разумно.  Данъкът върху даренията също е най-нисък в Стара Загора и трябва да бъде променен. Надявам се, че предложението за минимално увеличение ще бъде подкрепено от новия Общински съвет", каза Живко Тодоров.  

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери кметът | Тодоров | дейности | качествено | подпиша

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори